גוגל אדס Google ADS היא מערכת המודעות של גוגל המאפשרת לבצע קידום ממומן. השימוש בפלטפורמה הוא חינמי וכל שעליכם לעשות הוא להצטייד בחשבון gmail איתו תיכנסו למערכת. בפלטפורמת גוגל אדס נצטרך לפתוח חשבון מודעות אשר דרכו נוכל לנהל קמפיינים ולהציד מודעות טקסט לפי מילות מפתח ברשת החיפוש של גוגל, מודעות מדיה (תמונות) באתרים נבחרים ומודעות וידאו ברשת החברתית יוטיוב וכמובן לקדם מוצרים בגוגל שופינג.
כאן אסביר איך לנהל קמפיינים ממומנים בגוגל, בהמשך יעלה מאמר שיעסוק בשיטות לקידום אורגני בגוגל.
המדריך הזה יעסוק בשאלות העיקריות, מהם היתרונות המרכזיים בקידום בגוגל, איך מנהלים קמפיינים מקצועיים בגוגל, האם זה מתאים לכולם או למי בעיקר נכון לבצע קידום ממומן בגוגל אדס, איך לבחור בסוג הקמפיין הנכון וההבדלים המרכזיים בין סוגי הקמפיינים. בהמשך יעלה מאמר בנושא ניהול תקציב לקמפיינים בגוגל אדס, תישארו מעודכנים.
#1 מהם היתרונות המרכזיים בניהול קמפיינים בגוגל אדס
שנבין, גוגל הוא מנוע חיפוש ולכן הגולשים שיחשפו למודעות שלי הם ‘לידים חמים’ הרבה יותר מכל ליד אחר. הגולשים ניגשים לגוגל עם שאלה או צורך מסוים ומצפים שגוגל יציג להם את הפתרונות שבאמתחתו, כך שאם החיפוש קשור לעסק שלנו – אנחנו לגמרי יכולים להופיע מייד באחת מחמשת התוצאות הראשונות כדי לתת מענה לגולש שמחפש אותנו ממש עכשיו, מה אתם עשיתם בפעם האחרונה שהדוד שלכם דלף או התקלקל?.....
#2: משלמים עבור תוצאות בלבד! pay per click - PPC
בשונה מפייסבוק (שם תשלמו עבור חשיפת המודעה) בגוגל אדס אתם משלמים לפי קליקים או בשפה המקצועית PPC pay per click, לאחר שתיצרו חשבון בגוגל אדס ותקימו את הקמפיין הראשון שלכם, קחו בחשבון שהכסף שאתם משקיעים עבור הצגת המדיה והמודעות שלכם הינו לפי קליק בפועל ולא לפי חשיפה ועל כן מדובר בקמפיינים משתלמים מאוד. מה שזה אומר, שגם אם המודעה שלכם תחשף בפני מיליוני אנשים אתם משלמים רק על אלו שהקליקו, תאכל'ס הוגנים!
#3: אתם קובעים כמה אתם משלמים
כאשר תיצרו קמפיין בגוגל יהיה עליכם לבחור שני תקציבים לפיהם תשלמו:
הראשון: כמה אתם מוכנים לשלם ליום?
השני: כמה אתם מוכנים לשלם לקליק? CPC - cost per click
דוגמא:
אם הגדרתם את התקציב החודשי שלכם לפי 1500 ש"ח בחודש, התקציב היומי שלכם יעמוד על 50 שקלים ליום. החישוב הוא התקציב 1500 לחלק ל-30 ימים בממוצע לחודש. חשוב לזכור ולהבין! כדי לספק את התוצאות הטובות ביותר, גוגל אדס יוכל לחרוג מהתקציב היומי שהגדרתם עד 100% מהתקציב היומי שהוגדר, במידה והוא זיהה יום עם פוטנציאל המרות גבוהה, אך אל חשש אתם לא תחרגו מהתקציב החודשי שהגדרתם כיוון שלאחר מכן גוגל יבצע שקלול מחדש ויחלק את הסכום בהתאם לימים שנותרו עד סוף החודש,כך יתאזן התקציב הכולל.
#3: תחנת החקר הראשונה, האם גוגל ממירה יותר לקוחות מפלטפורמות אחרות כדוגמת פייסבוק ואינסטגרם?
חשוב להבין גוגל היא למעשה התחנה הראשונה אליה יגיע הגולש כשאר הוא מבצע מחקר שוק על מוצר מסויים, משמעו של דבר - כשהגולשים מתעניינים במוצר או שירות מסויים, החיפוש הראשון שלהם אולי יהיה בגוגל אבל ההמרה (השארת פרטים, רכישה, הרשמה) לאו דווקא תקרה באתר או העמוד הראשון אליו יכנסו דרך תוצאות החיפוש, לרוב הלקוח לא ירכוש בחיפוש הראשון אליו יכנס, אלא יצא מעמוד ויחפש לבצע השוואת מחירים / בדיקת מוצרים דומים / השוואת איכויות ועוד. לדוגמא: אנחנו מפרסמים מודעה על מייבש כביסה, המודעה שלנו נמצאת כרגע בגוגל בעמוד הראשון, רוב הלקוחות והגולשים יכנסו לראות את המוצר אך יצאו לחפש באתרים אחרים כדוגמת זאפ להשוואת מחירים, ולכן לרוב הרכישות יתבצעו לאחר מסע לקוח. זאת אומרת שההמרה של הלקוח שלנו יכולה לקרות מאוחר יותר ודרך מקור אחר (כמו מודעה בפייסבוק או כניסה חוזרת לאתר דרך קידום אורגני) ואכן מדובר בהמרות רבות שקורות בדרך זו.
#4: החסרונות של קמפיין בגוגל
שאלת השאלות איך יכול להיות שישנם חסרונות לקידום בגוגל?
אז קודם כל לכל דבר יש יתרונות וחסרונות, וכאשר אנו מדברים על גוגל ועל מנוע החיפוש - כאן גם נמצא החיסרון.
אז גוגל הוא מנוע חיפוש וכאן גם החיסרון העיקרי והוא - שלכל מילת חיפוש או ביטוי חיפוש ישנו גבול חיפושים מסויים. בואו נתפקס על דוגמא נוספת למעט תיקון דוד שמש בו עסקנו מקודם, בואו נאמר שאתם בעלים של חנות נעליים בחיפה, כמה גולשים לדעתכם מחפשים בכל חודש 'חנות נעליים בחיפה'? האמת, 110 גולשים בדיוק. והנה צילום מסך מתוך מתכנן מילות המפתח של גוגל שמציג לנו את התוצאות עבור הביטוי 'חנות נעליים בחיפה':
אנחנו לא מזלזלים בביטוי ספציפי עם 110 חיפושים בחודש, אבל בואו נעשה חישוב מהיר, נניח והמודעה שלכם תהיה באוויר 24 שעות ביממה למשך 7 ימים - ואף מודעה לא מוצגת 100% מהזמן, אבל נניח שכן, ונניח שאחוז הקליים על המודעה CTR - Click Through Rate יהיה מדהים ויעמוד על 25% יחס המרה, משמעו של דבר הוא שרק 27.5 אנשים יגעו לאתר שלכם.עכשיו כמה מתוכם באמת יגיעו לחנות הנעליים שלכם?
זו הנקודה בה תוכלו לבצע קמפיין רימרקטינג Re-marketing - שיווק מחדש, שזה למעשה מה שיעניק לכם את המעטפת הכוללת לקידום, כיוון שגוגל אדס מאפשר לכן להציג מודעות מדיה (תמונות, גרפיקות וסרטונים) בפני כל מי שגלש באתר שלנו ובכל בעצם 'לעקוב' אחר הגולשים שלכם. אנחנו מאמינים שכבר נתקלתם במצב כזה בעבר, כאשר חיפשתם משהו בגוגל ולאחר שיצאתם ונכנסתם לאתרים אחרים ראיתם מודעות מאותו מפרסם או חיפוש, זה לא קורה סתם, אגב, גם קמפיינים בפייסבוק יכולים לבצע רימרקטינג מצויין, נפרט על כך במאמר המשך.
עדיין חשוב לומר, ניהול קמפיינים בגוגל זהו אחד הדברים הטובים שתעשו לעסק שלכם ולאתר שלכם ובעיקר - לחשבון הבנק שלכם.
#5: אז איך מנהלים קמפיינים בגוגל אדס? ומהו הקמפיין המיותר ביותר בגוגל?
דרך פלטפורמת הקידום של גוגל אדס תוכלו לנהל סוגים שונים של קמפיינים ולהם מטרות מגוונות:
תרשו לציין בשתי מילים את הקמפיין המיותר ביותר של גוגל אדס והוא קמפיין gmail והאמת שאין צורך לפרט יותר מזה.
קמפיין ברשת המדיה של גוגל GDN | הקמפיין המשודרג של גוגל יציג בעיקר באנרים, תמונות ומודעות גרפיות באתרים שמשתפים פעולה עם גוגל. מדובר בקמפיין מצויין למי שרוצה לעשות רימרקטינג. ומשהו חשוב נוסף! למעט רימרקטינג אנחנו פחות ממליצים להשתמש בו.
קמפיין ברשת החיפוש של גוגל Google Search | קמפיין שיציג מודעות טקסט בלבד בתוצאות החיפוש של גוגל. מדובר גם בקמפייין הפופולרי והמעולה ביותר בגוגל שאנחנו אישית מאוד מעריכים. קמפיין יוטיוב YouTube | קמפיין לקידום סרטונים ביוטיוב. חשוב מאוד! זו אחת הדרכים הטובות ביותר כדי לקבל תנועה לאתר במחיר שהוא חד משמעית יותר זול מפייבוק, האיכות מצויינת, הקהל מצויין והרבה יותר טוב לנו קהל שמגיע מקמפיין רימרקטינג ברשת המדיה, מבחינתנו זה תענוג לקדם סרטונים ביוטיוב.
קמפיין גוגל שופינג Shopping | קמפיין שלא מזמן הגיע לישראל, הקמפיין מאפשר להציג מודעות בשילוב תמונת מוצר, מחיר ודירוג בתוצאות החיפוש של גוגל מלבד הטקסט, וזהו שינוי של ממש עבור אתרי אונליין למוצרים, כך למעשה המידע נלקח אוטומטית מהאתר שלכם לאחר שעלה לאוויר. וכן מדובר בקמפיין הכי חזק ונכון כיום לאתרי איקומרס.
אם התוכן שלנו עזר לכם ערך ותרצו לעזור לנו בחזרה לקדם ולחשוף אותו לכמה שיותר אנשים אנחנו ממש נשמח ונודה לכם אם תקליקו ותעניקו ביקורת חיובית על האתר. איך עושים את זה? מקליקים על הכפתור לביקורת בגוגל
מחפשים דרכים להשגת לידים חמים מהאתר שלכם? מרגישים שאתם מבזבזים את תקציב הקידום במקום הלא נכון?
אנחנו מזמינים אתכם לשירות שלנו ניהול קמפיינים בגוגל שיסייע לכם לקבל לידים חמים כבר בקרוב! הקליקו כאן לפרטים נוספים
Comments